Ό,τι σπίτι κι αν έχετε

κι όποιος κι αν είναι ο προϋπολογισμός σας

θα σας βοηθήσουμε να το ξαναγαπήσετε!

anakainisi spitiou slider 1

Ό,τι σπίτι κι αν έχετε

κι όποιος κι αν είναι ο προϋπολογισμός σας

θα σας βοηθήσουμε να το ξαναγαπήσετε!

anakainisi spitiou slider 4

Ανακαίνιση από την Οικοανάπλαση

Δεκάδες επιτυχημένα Έργα

Από το 1997 στον χώρο των Ανακαινίσεων

anakainisi spitiou slider 3

Ελάτε στην Οικοανάπλαση

Θα βρείτε τις καλύτερες τιμές

και συμβουλές για καλύτερο αποτέλεσμα

anakainisi spitiou slider 5

Στην Οικοανάπλαση σας καταλαβαίνουμε

Θεωρούμε κάθε Έργο μοναδικό

και προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις σας

Η διαδικασία της Ανακαίνισης

Γιατί να μην κάνουμε την Ανακαίνιση μόνοι μας;

Οι Ανακαινίσεις και ειδικά η Ολική Ανακαίνιση είναι μία σύνθετη διαδικασία. Αναλόγως των εργασιών, μπορεί να χρειάζεται να εμπλακούν περισσότερα από 10 συνεργεία διαφορετικών ειδικοτήτων, χωρίς να υπολογίζουμε την πιθανή συμμετοχή μηχανικού. Μην ξεχνάμε και τα διαδικαστικά όπως η έκδοση πιθανών αδειών, οι πληρωμές και η ασφάλιση των συνεργείων, οι επικοινωνίες, η καθημερινή διαχείριση του έργου, η εξεύρεση εναλλακτικών συνεργείων όταν αυτό απαιτείται, η διαχείριση πιθανών παραπόνων κ.ο.κ.

Είναι πιθανόν να έχετε εμπειρία από μία, δύο ή τρεις ανακαινίσεις σε όλη την ζωή σας. Μία εξειδικευμένη εταιρία όπως η ΟικοΑνάπλαση, διαθέτει εμπειρία από εκατοντάδες ανακαινίσεις σε κάθε είδους ιδιοκτησία. Πέρα από αυτό, στην ΟικοΑνάπλαση μπορούμε να σας συμβουλέψουμε για θέματα διαρρύθμισης, διακόσμησης  και τεχνολογικών λύσεων που πιθανότατα δεν γνωρίζετε. Λόγω του αντικειμένου μας που είναι η Ανακαίνιση, είμαστε σε συνεχή επαφή με τις εξελίξεις τόσο σε ότι αφορά στο design και τις τάσεις του, όσο και σε ότι αφορά στις τεχνολογικές λύσεις και τα νέα προϊόντα των εταιριών που ανανεώνονται διαρκώς.

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος: Το πιθανότερο είναι ότι η ανάθεση του Έργου στην ΟικοΑνάπλαση να σας ωφελήσει Οικονομικά! Από την ανάθεση των επιμέρους εργασιών σε αξιόπιστα και ταυτόχρονα οικονομικά συνεργεία, μέχρι την επιλογή των υλικών και τις σχεδιαστικές συμβουλές κατά το στάδιο της Οριστικοποίησης της Σχεδίασης του Έργου.

Τα Στάδια ενός Έργου Ολικής Ανακαίνισης Σπιτιού

Η διαδικασία μίας Ανακαίνισης αποτελείται από αρκετά διαδοχικά στάδια. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε την σειρά των διαδοχικών βημάτων που πρέπει να ακολουθήσετε από την πρώτη στιγμή της απόφασης ανακαίνισης μέχρι την ανάθεση και την έναρξη του Έργου. Μετά, αφήστε το πάνω μας!

 • Έρευνα αγοράς
 • Καθορισμός Στόχου και Προϋπολογισμού

 • Αναζήτηση Εργολάβων

 • Επισκέψεις Εργολάβων

 • Συλλογή Προσφορών

 • Αξιολόγηση

 • Καθορισμός πληρωμών

 • Υπογραφή Συμφωνητικού με τις Τεχνικές, Οικονομικές και Χρονικές λεπτομέρειες, και τέλος:

 • Η Υλοποίηση του Έργου της Ανακαίνισης

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι:

 • Κάθε Ανακαίνιση αποτελεί ένα μοναδικό Έργο

 • Κάθε Έργο Ανακαίνισης μπορεί να κυμανθεί σε πολύ μεγάλο εύρος τιμών αναλόγως των στόχων που έχετε

 • Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κερδίσετε πολύ «περισσότερη Ανακαίνιση» για τα Ευρώ σας!

Ολική Ανακαίνιση Σπιτιού

H κατάλληλη Εποχή για Ανακαίνιση!

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν να ανακαινίσουν τις παλιές ιδιοκτησίες τους αντί να αγοράσουν ένα καινούριο σπίτι. Η απόφαση αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη, για πολλούς λόγους, μερικοί εκ των οποίων είναι:

 1. Η οικονομική κρίση που μας πλήττει εδώ και αρκετά χρόνια
 2. Η αύξηση της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας και των τεκμηρίων που είναι δυσανάλογα υψηλή στις νέες ιδιοκτησίες
 3. Η αντίστροφη μετανάστευση από Ευρωπαίους πρώην κατοίκους Ελλάδας που επιστρέφουν στην πατρίδα τους λόγω των προβλημάτων στην Ελληνική οικονομία αφήνοντας τα διαμερίσματά τους και δημιουργώντας μεγάλη προσφορά σε κατοικίες για ενοικίαση ή αγορά
 4. Η απροθυμία των πιθανών αγοραστών να δεσμευθούν με μακροχρόνια δάνεια και υποχρεώσεις σε ένα αβέβαιο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον
 5. Η πληθώρα των διαθέσιμων ιδιοκτησιών που προσφέρονται –ξανά εξαιτίας της Κρίσης- σε πολύ χαμηλές τιμές.
 6. Η αντιστροφή της τάσης της υπερ-οικοδόμησης της τελευταίας 30ετίας και το ξεφούσκωμα της αγοράς ακινήτων

Η απόφαση για Ανακαίνιση μίας παλαιότερης ιδιοκτησίας αποτελεί σήμερα την πιο σωστή και συμφέρουσα επιλογή. Με μία Ολική Ανακαίνιση Οικίας, οι ιδιοκτήτες αποκτούν μία απολύτως σύγχρονη κατοικία που μπορεί να στεγάσει την οικογένεια για τις επόμενες δεκαετίες και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις νεόδμητες.

Οι κατηγορίες Ανακαίνισης Σπιτιού

Στην ΟικοΑνάπλαση είμαστε ειδικοί στις Ανακαίνισεις και μπορούμε να αναλάβουμε εξολοκλήρου το έργο της ανακαίνισης της ιδιοκτησίας σας. Αναλόγως του προϋπολογισμού και των στόχων σας, μία από τις πρώτες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε είναι η κατηγορία της ανακαίνισης στην οποία θέλετε να προβείτε. Σας βοηθούμε σε αυτή την απόφασή σας, δημιουργώντας 7 πακέτα ανακαίνισης σπιτιού που καλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη μπορεί να έχετε:

 1. Ανακαίνιση για Ενοικίαση ή Πώληση του ακινήτου
  Αυτό είναι ένα οικονομικό πακέτο που χωρίς πολλά έξοδα και χωρίς ριζικές μετατροπές, μεταμορφώνει το ακίνητο και σας βοηθά να το πουλήσετε ή να το ενοικιάσετε σε υψηλότερη τιμή.
 2. Ανακαίνιση για Ιδιοκατοίκηση
  Τα 3 πακέτα ανακαίνισης που ακολουθούν, είναι σχεδιασμένα για αυτούς που θέλουν να κατοικήσουν στο ακίνητο μετά την ανακαίνιση. Έχουμε δημιουργήσει 3 βαθμίδες ανακαίνισης, ξεκινώντας από τις βασικές ενέργειες και καταλήγοντας στο Full πακέτο, με το οποίο αποκτάτε ουσιαστικά ένα ολοκαίνουριο σπίτι, εφόσον τα αλλάζουμε όλα!

   • Economy
   • Standard
   • Full

   

 3. Ανακαίνιση με αλλαγή διαμόρφωσης χώρων Οι τάσεις και τα γούστα αλλάζουν πολύ με τα χρόνια. Πολύ συχνά η διαρρύθμιση των παλαιοτέρων κυρίως διαμερισμάτων δεν είναι η καταλληλότερη για τις σημερινές ανάγκες. Η εξαφάνιση ενός τοίχου μερικών πορτών ή/και η ενοποίηση δωματίων, μπορούν να μεγαλώσουν το συνολικό εμβαδό των ωφέλιμων χώρων και να αυξήσουν την χρηστικότητα της κατοικίας σας. Σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους Μηχανικούς, αναλαμβάνουμε να μεταμορφώσουμε το σπίτι σας!
 4. Ανακαίνιση για Ενεργειακή Αναβάθμιση / Εξοικονομώ κατ΄Οίκον
  Η σωστή ηχομόνωση και θερμομόνωση προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Πέρα από το οικονομικό/ενεργειακό όφελος που θα το απολαμβάνετε για πολλά χρόνια, η αισθητική αναβάθμιση είναι εξίσου σημαντική.
 5. Ανακαίνιση και εξοπλισμός για AirBnB και παρόμοιες υπηρεσίες Βραχυχρόνιας Μίσθωσης
  Η εκμετάλλευση ενός μικρού διαμερίσματος μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων αποτελεί σήμερα μία έξυπνη επένδυση. Τα δυνητικά έσοδα είναι πολύ μεγαλύτερα από την κλασσική ενοικίαση, ενώ η μετατροπή και ο εξοπλισμός της κατοικίας κοστίζουν σχετικά λίγα χρήματα, συγκριτικά με την αποδοτικότητα της επένδυσης. Η απόσβεσή σας γίνεται σε εντυπωσιακά μικρό χρονικό διάστημα. Μπορούμε να σας συμβουλέψουμε πως θα ξεκινήσετε!

Μπορείτε να δείτε τι περιλαμβάνει αναλυτικά κάθε πακέτο ανακαίνισης, παρακάτω.

Τα Πακέτα Ανακαίνισης Αναλυτικά

Αυτό είναι το ιδανικό πακέτο ανακαίνισης, αν θέλετε να νοικιάσετε ή να πουλήσετε την ιδιοκτησία σας. Όλες οι τιμές έχουν υπολογιστεί για ένα σπίτι 60-65 τετραγωνικών μέτρων και δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.

Το πακέτο περιλαμβάνει:

 • Βαψίματα
 • Ελαιοχρωματισμός ξύλινων κουφωμάτων
 • Συντηρήσεις παρκέτων με 2 στρώσεις βερνικιού
 • Αντικατάσταση πόμολων και κλειδαριών εσωτερικών πορτών
 • Πόρτα Ασφαλείας 16 σημείων με ISEO κλειδαριά και CISA αφαλό, με εργοταξιακό κλειδί
 • Αλλαγή ηλεκτρολογικού πίνακα

Το πακέτο έχει σχεδιαστεί ώστε να σας βοηθήσει να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε πιο εύκολα το σπίτι. Η πόρτα ασφαλείας καθησυχάζει τους πιθανούς φόβους ασφαλείας των πιθανών ενοικιαστών / αγοραστών, ενώ ταυτόχρονα δίνει μία άριστη πρώτη εντύπωση.

Και φυσικά, δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για την όμορφη εντύπωση που δίνει ένα φρεσκοβαμένο σπίτι με γυαλιστερά, καλοσυντηρημένα παρκέ.

Η τελευταία “πινελιά” του πακέτου είναι η αλλαγή του ηλεκτρολογικού πίνακα. Αυτή η αναβάθμιση, πέραν της ασφάλειας, σας επιτρέπει να είστε πανέτοιμοι για το ενεργειακό πιστοποιητικό και την επιθεώρηση και έλεγχο της ηλεκτρικής εγκατάστασης που θα χρειαστεί για να πάρει ο νέος ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης τον λογαριασμό της ΔΕΗ στο όνομά του. Είναι αυτονόητο πόσο χρήσιμο είναι αυτό, ειδικά στην εποχή που ζούμε.

Προσιτό πακέτο που σχεδιάσαμε για την ολική ανακαίνιση με στόχο την ιδιοκατοίκηση. Όλες οι τιμές έχουν υπολογιστεί για ένα σπίτι 60-65 τετραγωνικών μέτρων και δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.

Το πακέτο περιλαμβάνει όλα όσα αποτελούν το προηγούμενο πακέτο με τις εξής προσθήκες:

 • Αποξηλώσεις
 • Στοκαρίσματα, βαψίματα, με σοβάτισμα
 • Αλλαγή όλων των εσωτερικών πορτών (μεσόπορτες)
 • Ανακαίνιση κουζίνας με ντουλάπια εώς 4 τρέχοντα μέτρα

Το συγκεκριμένο πακέτο ολικής ανακαίνισης σας δίνει την αίσθηση ότι κατοικείτε σε ένα καινούριο σπίτι, χωρίς να στοιχίζει ακριβά.

Μεσαίο πακέτο ολικής ανακαίνισης. Το συγκεκριμένο πακέτο το προτιμούν οι περισσότεροι πελάτες μας όταν δεν θέλουν να προβούν σε αλλαγές διαρρύθμισης. Όλες οι τιμές έχουν υπολογιστεί για ένα σπίτι 60-65 τετραγωνικών μέτρων και δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.

Το πακέτο περιλαμβάνει όλα όσα αποτελούν τα δύο προηγούμενα πακέτα και επιπλέον:

 • Ολική ανακαίνιση μπάνιου
 • Ολική ανακαίνιση κουζίνας (ως 6 τρέχοντα μέτρα)
 • Νέα υδραυλική εγκατάσταση
 • Αλλαγή πριζοδιακοπτών

Το πακέτο αυτό είναι η χρυσή τομή μεταξύ του ύψους της δαπάνης και του αποτελέσματος της ανακαίνισης. Οι δύο σημαντικοί χώροι του μπάνιου και της κουζίνας ανακαινίζονται πλήρως, ενώ πλήρης είναι και η αλλαγή της υδραυλικής εγκατάστασης, προκειμένου να αποφευχθούν ζημιές στο μέλλον.

Το συγκεκριμένο πακέτο μεταμορφώνει το σπίτι σας σε… νεόδμητο! Τα αλλάζουμε όλα. Όλες οι τιμές έχουν υπολογιστεί για ένα σπίτι 60-65 τετραγωνικών μέτρων και δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.
Το πακέτο περιλαμβάνει όλα όσα περιλαμβάνονται στα προηγούμενα πακέτα με την προσθήκη των ακόλουθων:

 • Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση
 • Καινούρια Ντουλάπα (1 τεμ.)
 • Καινούρια Πατώματα (Laminate)
 • Αλλαγή όλων των κουφωμάτων με νέα, αλουμινίου ή PVC (μέγιστο: 2 μπαλοκονόπορτες, 1 πόρτα κουζίνας, 1 παράθυρο)
 • Έκδοση πιστοποιητικών

Σχεδιάσαμε αυτό το πακέτο για όσους έχουν παλαιότερες ιδιοκτησίες και υψηλές απαιτήσεις. Το πακέτο είναι ιδανικό για παλαιές ιδιοκτησίες που βρίσκονται σε καλές περιοχές. Με την ολική ανακαίνιση ο χώρος μεταμορφώνεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις επόμενες δεκαετίες ως μία κατοικία με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Αποφεύγονται πολύπλοκες διαδικασίες αδειοδοτήσεων που χρειάζεται μία νέα οικοδομή, ενώ ο χώρος εξακολουθεί να απολαμβάνει χαμηλότερων τεκμηρίων. Με ένα κλάσμα των εξόδων ανέγερσης νέου κτίσματος, απολαμβάνετε όλα τα πλεονεκτήματά του.

Οι σύγχρονες τάσεις για τους χώρους κατοικίας θέλουν μεγάλους ενιαίους χώρους, κατάργηση τοίχων και πορτών και στοιχείων διακόσμησης όπως κρυφούς  φωτισμούς, πολλαπλά επίπεδα, και περισσότερο ιδεατό παρά φυσικό διαχωρισμό των δωματίων.

Η κατάργηση των τοίχων πολλαπλασιάζει το ωφέλιμο εμβαδό για την διαβίωση των μελών του νοικοκυριού, ενώ οι χώροι μπορούν εύκολα να μετατραπούν για να καλύψουν πολλαπλές ανάγκες.

Όπως είναι φυσικό, είναι αδύνατον εκ των προτέρων να κοστολογηθεί ένα έργο ανακαίνισης με αλλαγή διαρρύθμισης. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική.

Το συγκεκριμένο πακέτο ανακαίνισης μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα πακέτα “Για Κατοικία”, πάντα με την δυνατότητα προσθαφαίρεσης εργασιών.

Στα δημοσιευμένα Έργα, μπορείτε να δείτε παραδείγματα έργων ανακαίνισης με αλλαγή διαρρύθμισης χώρων.

Το Ενεργειακό πακέτο ανακαίνισης περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες μετατροπές και εργασίες προκειμένου να αποκτήσετε μία οικονομική ενεργειακά κατοικία.

Συνδυάζεται με όλα τα πακέτα “Για Κατοικία” ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα. Η τιμή έχει υπολογιστεί με το πρώτο, οικονομικό πακέτο.  Όλες οι τιμές έχουν υπολογιστεί για ένα σπίτι 60-65 τετραγωνικών μέτρων και δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.

Το πακέτο περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:

 • Όλες τις εργασίες του πακέτου “Για Κατοικία Γ'”
 • Αλλαγή Κουφωμάτων με νέα, ενεργειακά, αλουμινίου ή PVC (Μέγιστο: 2 μπαλκονόπορτες, 1 πόρτα κουζίνας, 1 παράθυρο)
 • 20 τετραγωνικά μέτρα θερμοπρόσοψης
 • Ηλιακός θερμοσίφωνας 200 λίτρων (μέγιστο 2 όροφοι σωληνώσεων)

Το πακέτο μπορεί να επιδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του μέσω προγραμμάτων τύπου “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον”, με αποτέλεσμα όχι μόνο τα οφέλη από την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας, αλλά και σημαντικό οικονομικό όφελος!

Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες τύπου AirBnB αποκτούν όλο μεγαλύτερη δημοτικότητα τόσο μεταξύ των ταξιδιωτών όσο και μεταξύ των ιδιοκτητών που θέλουν να εκμεταλλευτούν σπίτια που έχουν στο κέντρο της πόλης ή σε τουριστικές περιοχές.

Για να είναι ελκυστικό προς ενοικίαση ένα σπίτι που δημοσιεύεται στο AirBnB, πρέπει να πληροί ορισμένα

χαρακτηριστικά:

 • Να μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά άτομα σ σχέση με το εμβαδόν του
 • Να προσφέρει δυνατότητες εύκολης διαβίωσης με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και να είναι πλήρως εξοπλισμένο
 • Να έχει WiFi
 • Να είναι όμορφα διακοσμημένο

Στην Οικοανάπλαση μπορούμε να αναλάβουμε την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό σπιτιών και διαμερισμάτων, έτσι ώστε να μπορούν να ενταχθούν επιτυχώς σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες με εμπόρους που προσφέρουν μεταχειρισμένο ή καινούριο οικονομικό εξοπλισμό, σε έπιπλα, μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές και μικροσυσκευές.

Κάντε το επόμενο Βήμα! Επικοινωνήστε μαζί μας

Στοιχεία Επικοινωνίας

210 86 10000
6957 200 888
info@oikoanaplasi.gr

Φόρμα Επικοινωνίας