europa profil
aluminium systems
Κουφώματα: Η πιο σημαντική αναβάθμιση Ασφάλειας, Ηχομόνωσης και Θερμομόνωσης

Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις τα κουφώματά σου; Στην Οικοανάπλαση θα βρεις τις λύσεις και τις συμβουλές που χρειάζεσαι για να αποφασίσεις. Συνεργαζόμαστε με τις περισσότερες εταιρίες κουφωμάτων, για να σου προσφέρουμε την λύση που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες και το δικό σου προτοφόλι.

Κουφώματα Αλουμινίου και PVC για να ταιριάξουμε το προϊόν στις ανάγκες σας.

Παρέχονται σε πολλά χρώματα και Κατασκευάζονται βάσει των διαστάσεων του χώρου σας. Δίνουμε πάντα έμφαση στην ασφάλεια την ευκολία χρήσης και την αξιοπιστία. Τα κουφώματα που εγκαθιστά η Οικοανάπλαση διατηρούνται για πολλά χρόνια σαν καινούρια λόγω των υλικών και της ποιοτικής εγκατάστασης που πραγματοποιούμε. Δεν στοκάρουμε έτοιμες διαστάσεις κουφωμάτων – κάθε εγκατάσταση είναι μοναδική και τα κουφώματα θα παραγγελθούν ειδικά για εσάς.

Επικοινωνήστε για να συζητήσουμε τις αν΄γκες σας και να σας δώσουμε την πιο λογική τιμή.

Κορυφαία Ποιότητα

Με την πολυετή εμπειρία μας στον χώρο της Αφάλειας, δίνουμε μεγάλη σημασία τόσο στην Ποιότητα των κουφωμάτων και των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούμε, όσο και στην εγκατάσταση τους.

Μοντέρνο Design

Μπορούμε να παραγγείλουμε τα κουφώματά σας σε μία πληθώρα χρωμάτων. Τα κουφώματα θα τα επιλέξουμε από κοινού για όλες τις καιρικές συνθήκες προκειμένου να διασφαλίσουμε την ίδια ποιότητα και εμφάνιση για πολλά επόμενα χρόνια.

Επικοινωνήστε Τώρα!

210 86 10000
6957 200 888
info@oikoanaplasi.gr

Στοιχεία Εταιρίας:

Οικοανάπλαση Μ.ΕΠΕ

Αγίου Μελετίου 124 | 104 46 | Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 86 10000

Κινητό: 6957 200 888

Web: https://oikoanaplasi.gr

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ & PVC

Κάθε πόρτα, κάθε λουκέτο δεν θα ήταν τίποτα, όπως ξέρουμε όλοι, αν δεν συνδεόταν με ένα κλειδί. Έτσι συμβαίνει και με ένα κτίριο. Κάθε κτίριο έχει τα δικά του ανοίγματα. Πώς, όμως, θα καλύψουμε τα ανοίγματα αυτά; Θα τα καλύψουμε με όλα τα υλικά εκείνα, τα οποία χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν τα λεγόμενα κουφώματα, θα πρέπει, όμως, όπως είναι λογικό, να διαλέξουμε τα υλικά εκείνα, τα οποία θα στεγάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ανοίγματα του κτιρίου μας.

Θα δούμε, λοιπόν, μαζί παρακάτω πως οι δύο καλύτερες και πιο έγκυρες επιλογές κουφωμάτων είναι τα κουφώματα αλουμινίου και τα κουφώματα pvc.

Κουφώματα Αλουμινίου

Ας αρχίσουμε, λοιπόν, με τα κουφώματα αλουμινίου. Τα κουφώματα αλουμινίου στην Ελλάδα έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις τη δεκαετία του 1960, αντικαθιστώντας σιγά-σιγά την κυριαρχία των ξύλινων κουφωμάτων. Αυτό συνέβη, πρώτα-πρώτα, εξαιτίας της ανθεκτικότητας που χαρακτηρίζει το αλουμίνιο και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας. Γιατί, ποιος είναι ο κυριότερος γνώμονας με τον οποίο θα κινηθεί  ένας αγοραστής κουφωμάτων; Η ασφάλεια, η προστασία και η σιγουριά! Τα τρία, αυτά, απαραίτητα χαρακτηριστικά μπορούν να επιτευχθούν, όχι μόνο της ανθεκτικότητας και της ιδιαίτερα συμπαγούς ύπαρξης που αντιπροσωπεύει το αλουμίνιο, αλλά και χάρη στο γεγονός πως το συγκεκριμένο υλικό προσδίδει στο κούφωμα μακροζωία και αντοχή απέναντι στον χρόνο αλλά και στις καιρικές συνθήκες. Ακόμη, όμως, και στην ανεπιθύμητη περίπτωση φθοράς ή βλάβης του κουφώματος, υπάρχει πλεονέκτημα. Το πλεονέκτημα βρίσκεται στη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και εξαρτημάτων ακόμα και για σειρές που έχουν καταργηθεί.

Δεν μπορούμε, όμως, να παραβλέψουμε ακόμη ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των κουφωμάτων αλουμινίου, το χαμηλό κόστος συντήρησης, καθιστώντας τα ακόμη οικονομικά πιο προσβάσιμα. Επιπλέον, για περιπτώσεις μεταφοράς ή μετακίνησης κουφωμάτων αλουμινίου, όλα πραγματοποιούνται εύκολα και απλά, καθώς το αλουμίνιο είναι ένα ελαφρύ υλικό, δίνοντάς μας κι αυτήν την επιλογή. Ας δούμε, τώρα, πώς αντιδράει το αλουμίνιο με τη θερμότητα. Ένα κούφωμα αλουμινίου είναι ικανό να διατηρεί τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου, χωρίς να υπάρξουν θερμικές απώλειες, αγκαλιάζοντας, έτσι, το κτίριο. Αποτελεί ένα υλικό άκαυστο, το οποίο, ακόμη και σε περίπτωση πυρκαγιάς, όχι μόνο δεν θα καεί, αλλά και δεν θα ελευθερώσει επικίνδυνες καυστικές ουσίες. Επίσης, δεν φθείρεται ούτε από την ηλιακή ακτινοβολία.

Το αλουμίνιο είναι ένα φυσικό υλικό, καθόλου τοξικό προς το περιβάλλον, πλήρως ανακυκλώσιμο, ενώ παράλληλα δεν απορροφά την υγρασία. Ένα από τα βασικότερα ατού για έναν αγοραστή αισθητικά καλλιεργημένο είναι ότι το αλουμίνιο διαθέτει μια πληθώρα σχεδίων και διαστάσεων, αλλά και τη δυνατότητα βαφής του αλουμινίου σε πολλά χρώματα, ταιριάζοντας, έτσι, την αισθητική του κτιρίου με τις προτιμήσεις του αγοραστή.

Κουφώματα PVC

Ας περάσουμε, τώρα, σε μία άλλη εναλλακτική, την επιλογή των κουφωμάτων pvc. Τα κουφώματα pvc (Polyvinyl Chloride) είναι πλαστικά ή ανθεκτικά κουφώματα, τα οποία αποτελούνται από πλαστικοποιητές και σταθεροποιητές. Ανακαλύφθηκαν ΄κατά λάθος΄, όπως θα έλεγε κανείς, το 1872, έπειτα από μία παρασκευή και με διάφορες προσθέσεις επιπλέον υλικών, έχουμε σήμερα, το γνωστό σε όλους, pvc, ένα από τα πιο διάσημα υλικά παγκοσμίως. Τη φήμη του, αυτή, την έχει κερδίσει πρώτα απ’όλα χάρη στο χαμηλό κόστος που διαθέτει, καθώς είναι ένα υλικό ιδιαίτερα φθηνό από τα υπόλοιπα, κάνοντάς το, έτσι, ακόμα πιο ανταγωνιστικό στην αγορά, και ταυτόχρονα βλέπουμε πως ακόμα και η συντήρησή του είναι εξίσου οικονομική. Πέρα από αυτό, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το pvc αποτελεί από τη μία έναν αρωγό καινοτομίας, καθώς είναι ένα εύκαμπτο, ευέλικτο, δυνατό και εύκολα επεξεργάσιμο υλικό, εξηγώντας, έτσι, η ευκολία αυτή το χαμηλό κόστος. Συμμετέχει, όπως και τα κουφώματα αλουμινίου, στην εύκολη και γρήγορη μεταφορά, αφού και αυτό είναι ένα ελαφρύ υλικό.

Επιπλέον, τα κουφώματα pvc διακρίνονται από ανθεκτικότητα και η αντοχή, αυτή, φαίνεται, όχι μόνο στον χρόνο και στις καιρικές συνθήκες, αλλά και στη σκουριά και στην τριβή, φανερώνοντας ακόμα ένα του πλεονέκτημα, τη μεγάλη διάρκεια ζωής. Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε τα κουφώματα pvc καλύπτονται με εύκολο και γρήγορο καθάρισμα, αφού το μόνο που χρειάζονται είναι νερό και απορρυπαντικό. Από την άλλη, αποτελεί αρωγό καινοτομίας, επειδή παρέχει σε ένα κτίριο ηχομόνωση, πράγμα πολύ σημαντικό στις μέρες μας, ιδιαίτερα για τη ζωή σε αστικά κέντρα.

Παρομοίως με τα κουφώματα αλουμινίου λειτουργούν και τα κουφώματα pvc όσον αφορά το πεδίο της θερμότητας. Διαθέτουν, δηλαδή, τη θερμομονωτική ικανότητα που χρειάζεται ένα κτίριο, για να διατηρήσει τη θερμοκρασία που επιθυμεί. Αυτό οφείλεται στη θερμοπλαστική ιδιότητα που τα χαρακτηρίζει εμποδίζοντας την ύπαρξη κενών ανάμεσα στις ενώσεις. Εφόσον, βέβαια, διαθέτουν αυτήν την ιδιότητα, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν , δείχνοντάς μας, έτσι, ότι είναι κι αυτό ανακυκλώσιμο. Παράλληλα, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, μη επιβλαβές, μη τοξικό, απόλυτα ασφαλές και κατάλληλο για την υγεία μας.

Ας συζητήσουμε τι κουφώματα χρειάζεστε.

Αναρωτήσου, λοιπόν, τι θα ήθελε το κτίριο σου; Τα κουφώματα μπορούν να καλύψουν τα κενά του κτιρίου σου. Ποια, όμως, θα ήταν η κατάλληλη επιλογή; Ανάλογα με τα μονωτικά χαρακτηριστικά τους, τη θέση τους στο κτίριο, τον τρόπο λειτουργίας και κυρίως ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους, πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή κουφωμάτων, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχετε κάνει για το κτίριό σας αλλά και η αγορά να είναι επιτυχής, και για να γίνει αυτό θα πρέπει να διαθέτετε τα κατάλληλα κριτήρια. Λάβετε, λοιπόν, υπόψη σε ποια θέση κυριαρχούν τα κουφώματα αλουμινίου και τα κουφώματα pvc στο εμπόριο και θα αντιληφθείτε και μόνοι σας πως είναι ιδιαίτερα υψηλή. Άλλωστε, τι είπαμε στην αρχή; Το κάθε κτίριο έχει τα δικά του ανοίγματα, όπως και η κάθε πόρτα ανοίγει με το δικό της κλειδί. Βρες, λοιπόν, το κατάλληλο ‘κλειδί’ για το κτίριό σου!